kolarić it izrada web stranica

UX Design - Dizajn Korisničkog Iskustva

Možda ste čuli za pojam UX dizajn... ali niste bili sigurni što je to točno? Čitajte dalje i zavirite u novi svijet dizajna...

UX design ili dizajn korisničkog iskustva (User Experience) je dizajn koji stavlja fokus na korisnika i kako on doživljava web stranicu ili aplikaciju. UX dizajner gleda očima korisnika kada kreira dizajn. Gleda se što korisnik radi i prilagođava dizajn boljem korisničkom iskustvu što uključuje rad na performansama i dizajnu.

UX dizajn sastoji se od procesa u kojem je cilj da se korisniku proizvod (web stranica ili trgovina, mobilna aplikacija) učini jednostavnim za korištenje i zanimljiva. U procesu pažljivo biramo  elemente poput boja, tekstura, zvuka, motion graphics-a, oblika i ostalih.

Certificikat za UX dizajn pregledajte ovdje.

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

Proces rada UX dizajna

UX dizajn proces sastoji se od sljedećih faza
UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

FAZA EMPATIJE 

Cilj je razumjeti potrebe korisnika i kako korisnici misle i osjećaju se. To uključuje mnogo istraživanja korisnika, kao što je provođenje anketa, intervjua i sesija promatranja, tako da možete dobiti jasnu sliku o tome tko su vaši korisnici i izazovima s kojima se suočavaju.

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

FAZA DEFINIRANJA

U fazi definiranja izradit ćemo jasnu izjavu o problemu ili opis potreba korisnika kojima će se naš dizajn baviti, na temelju naših rezultata istraživanja. To će usmjeriti naš tim prema jasnom cilju za dizajn web stranice ili proizvoda.

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

FAZA IDEJE

Nakon što ustanovimo što je problem korisnika, vrijeme je za fazu ideje kako bi riješili njihov problem. Cilj faze ideje je osmisliti što više dizajnerskih rješenja.

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

FAZA PROTOTIPA

Nakon što imamo ideju kako riješiti problem, spremni smo za ulazak u fazu prototipa. Prototip je rani model web stranice koji pokazuje njegovu funkcionalnost. Prototip radimo u Figmi ili Adobe XD. 

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva

FAZA TESTIRANJA

Tijekom testne faze, korisnici daju povratne informacije o vašem dizajnu, prije nego što krenemo u izradu web stranice i lansiranja u javnost. Upotrijebit ćemo ove povratne informacije kako bi unijeli izmjene i poboljšanja u svoje dizajne.

kolarić it izrada web stranica

Analiza vaše konkurencije i tržišta je prvi korak prema cilju

Bitan korak u UX dizajnu je analiza tržišta i konkurencije vaše tvrtke. Dajemo vam report sa zaključcima iz istraživanja i na temelju toga zajedno dolazimo do ideja o dizajnu i dogovaramo sljedeće korake. 

Uzimajući u obzir iskustvo korisnika, tvrtke mogu stvoriti proizvode koji nisu samo funkcionalni, već i jednostavni te ugodni za korištenje. Kada su kupci zadovoljni proizvodom, povećava se njihovo zadovoljstvo, a time i njihova lojalnost kao i profit.

UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva Izrada Web Stranica
UX design - Dizajn Korisničkog Iskustva Izrada Web Stranica
Prije izrade web stranice šaljemo vam dizajn na pregled kako bi zajedno došli do najboljeg dizajna za vaše poslovanje.

Prilikom dizajniranja digitalnih proizvoda važno je uzeti u obzir sve aspekte korisnikova putovanja. Važno je imati na umu da su svi korisnici različiti. Ono što odgovara jednoj osobi ne mora odgovarati drugoj. Na primjer, ono što bi jednoj osobi moglo biti lako za korištenje, nekom drugom može biti teško.

Karakteristike UX dizajna

Osim dizajn korisničkog iskustva još nudimo....

Profesionalno fotografiranje

Naš profesionalni i iskusan fotograf zabilježit će vaše uredske prostore ili vaše proizvode sa vrhunski profesionalnom opremom.

Web copywriting i lektoriranje

Pišemo tekstove i kreiramo sadržaj za web stranicu. Sve tekstove lektorira stručna osoba u našem timu.

Prijevod web stranice na strane jezike

U našem timu imamo sudski tumač za engleski i njemački te smo u kontaktu sa drugim stručnjacima za sve jezike.

Grafički dizajn logotipa vaše tvrtke

Trebate logotip u vektorskom obliku?Izrađujemo vizualni identitet, logotip u vektorskom obliku i knjigu standarda.

Jeste li znali?

Domena .hr je besplatna

Domena .hr je besplatna za sve pravne osobe i fizičke osobe koje obavljaju registriranu samostalnu djelatnost u RH. Možete registrirati besplatnu .hr domenu na ovom linku.

Domena .com

Domena .com možete kupiti godišnji najam na Regica.net. Ima jako puno vrsta domena npr. .com, .com.hr, .net, .org, .biz, .eu, .agency. Također, možete kupiti i .hr domenu ako nemate pravo na besplatnu.